centrometal

Ventilátoros vegyestüzelésű fás kazán Centrometal BioSolid 17-34 kW

fatüzelésű ventillátoros vízteres kazán

Centrometal BioSolid műszaki adatok, a letöltéshez kérjük kattintson a PDF ikonra Centrometal BioSolid prospektus, a letöltéshez kérjük kattintson a PDF ikonra Centrometal BioSolid energia cimke

Akár 86%-os hatásfokkal is üzemeltethető meleg vizes acéllemez ventilátoros vegyestüzelésű fás kazán 17, 26 és 34 kW névleges teljesítménnyel. Elektronikus kezelőfelülettel, ventilátoros égési levegő adagolással és extra nagy tűztérrel, mely lehetővé teszi az 500 mm hosszú fahasábok elégetését is.

Kialakításuknak köszönhetően nem csak alacsony CO kibocsájtásúak, de a fás kazánok közül kiemelkedően, akár 86%-os hatásfokkal is képesek működni a ventilátoros vegyestüzelésű fás kazán. Kisebb és közepes méretű épületek fűtési hő ellátására készülnek. Közvetlenül, vagy fűtési melegvíz tartály közbeiktatásával is csatlakoztathatók a fűtési rendszerre, mely nem csak a kazán, de a fűtés hatékonyságát is növeli. Kezelését megkönnyíti az alapfelszereltségű elektronikus kezelő felület.

A kazán gyártása megfelel az EN 303-5 és az ISO 9001:2008európai szabványoknak.


A termékek közvetlenül a www.kazanexpressz.hu-n megvásárolhatók.

A BioSolid ventilátoros vegyestüzelésű fás kazán legfontosabb jellemzői:

Acéllemez kazán, központi fűtési rendszerhez, hasábfa tüzeléshez, 17, 26 és 34 kW névleges teljesítménnyel és szabályozott mennyiségű égési levegő hozzáadással.

A megfelelően méretezett tűztér, a füstgáz hőcserélők és a tűztér samottozása biztosítja a kazán kiemelkedő, akár 86%-ot is elérő hatásfokát és gazdaságosságát.

A könnyű tisztíthatóságot és az extra hosszúságú hasábfák elégetését a nagyméretű kazán ajtó, valamint a tűztér méretezése teszi lehetővé. 500 mm hosszúságú hasábfa égethető el a 26 és 34 kW-os, és 330 mm hosszúságú a 17 kW-os kazánban.
A tüzelőanyag töltőnyílás mérete 370 x 255 mm a 17 kW-os, és 530 x 255 mm a 26 és a 34 kW kazán esetében.

Egy kazánnyi fa leégésének a minimális ideje csúcs fűtési terheléskor 2 óra, mely idő a csökkenő hő igénnyel párhuzamosan akár egy teljes napra is kitolható.

Az ún. termo kazánvédelem kiépítése gyárilag előkészített. A kazán gyárilag felszerelt egy digitális szabályzóval, amely a ventilátor és a fűtési szivattyú működését irányítja.

A beszerelés során a kazán a központi fűtési rendszerre közvetlenül vagy megfelelő számú és méretű fűtési puffer tartályon (CAS) keresztül is csatlakoztatható. Az elnyújtott égési idő optimális kihasználása érdekében a fűtési puffer tároló használata ajánlott.

A kazánok bevizsgálását és tesztelését a Zágrábi Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán végezték, és az európai unió szabványának megfelelt minősítéssel rendelkeznek (EN 303-5 és EN 304 és ISO 9001: 2008).

A műszaki adatok letöltéséhez kérjük kattintson ide.
A prospektus letöltéséhez kérjük kattintson ide.

A kazán alapfelszereltsége:

 • kazántest, ásványi gyapot hőszigeteléssel és burkolattal
 • samottozott égéstér, aktív égési levegő bejuttatással
 • digitális szabályzó
 • kazánhőmérséklet kijelző
 • tisztító és hamuzó eszközök
 • magyar nyelvű kezelési utasítás

 

Rendelhető kiegészítők:

 • termikus biztonsági szelep hőcserélővel
 • fűtési puffer tároló (Centrometal CAS)

 

A kazán üzemeltetéséhez szükséges fűtési rendszer kiegészítők:

 • huzatszabályzó, manuális 4-utas keverőszelep, vagy fűtési puffer tároló használata esetén 3 utas termosztatikus szelep
 • zárt fűtési rendszer esetén: termikus biztonsági szelep, biztonsági hőcserélő, biztonsági szelep (2,5 bar) és tágulási tartály
 • nyitott fűtési rendszer esetén: nyitott tágulási tartály

  Amennyiben elnyerte a tetszését, az alábbi módokon vásárolhatja meg:
  A termékek közvetlenül a www.kazanexpressz.hu-n megvásárolhatók, kérjük kattintson ide.
  Az Ajánlatkérés gombra kattintva írhat nekünk, vagy telefonon a 79/320-058 vezetékes , illetve a 30/915-2685 mobil számon.
  Viszonteladóinkon keresztül. Országos viszonteladói hálózattal rendelkezünk, partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson ide.

Tagos, alumínium öntvény radiátorral is foglalkozunk, amelyek hosszú élettartamúak ( 20 év gyártói garancia ) az acéllemez radiátoroknál háromszor gyorsabban leadják a hőt. Amennyiben érdekli kérjük kattintson az alábbi képre.

LIPOVICA ORION 600 alumínium tagos radiátor

LIPOVICA ORION 600 alumínium tagos radiátor