centrometal

Szilárd, vegyestüzelésű bojleres kazán Centrometal EKO-CKB P 20-50 kW

vegyes tüzelésű vízteres kazán beépített HMV tárolóval

Centrometal EKO-CKB P műszaki adatok, a letöltéshez kérjük kattintson a PDF ikonra Centrometal EKO-CKB P prospektus, a letöltéshez kérjük kattintson a PDF ikonra Centrometal EKO-CKB P energia cimke Centrometal CPREG-Touch prospektus, a letöltéshez kérjük kattintson a PDF ikonra

Korszerű és nagy hatékonyságú meleg vizes acéllemez szilárd, vegyestüzelésű bojleres kazán 20 és 50 kW közötti névleges teljesítmény tartományban, beépített inox használati meleg víz tartállyal. Szilárd tüzelőanyag, vagy a megfelelő gyári égőfejjel való kiegészítés után pellet, olaj vagy gáz elégetésére is alkalmasak.

 

A beépített használati melegvíz tartály kialakítás rendkívül gazdaságos, mert biztosítja, külön beruházás nélkül a fűtési szezonban a folyamatos használati meleg víz ellátást. Kialakításuknak köszönhetően hőszolgáltatásra, nem csak központi fűtésrendszerekben, fő hő forrásként, hanem kombinálva más tüzelési rendszerrel, alternatív megoldásként is jól használhatók. A termékek megbízható kombinációi a korszerű műszaki megoldásoknak, valamint a felhasznált magas minőségű anyagoknak. Számos bevált műszaki megoldás teszi ezeket a kazánokat biztonságos és hosszú életű termékké. A kazán kialakításának köszönhetően akár utólagosan is lehetőség van a kazánok pellet, olaj vagy gáz tüzelésre való átállítására, mely kivételesen sokoldalúvá teszi ezeket a kazánokat.
A kazán sorozat 6 modellből áll, 20, 25, 30, 35, 40 és 50 kW névleges teljesítménnyel.


A termékek közvetlenül a www.kazanexpressz.hu-n megvásárolhatók.

Az EKO-CKB P szilárd, vegyestüzelésű bojleres kazán legfontosabb jellemzői:

Nagy tűztérajtó és nagyméretű tűztér, mely lehetővé teszi a nagyobb fahasábokkal való fűtést, a kazán egyszerű tisztítását és karbantartását.

Megfelelően méretezett tűztér és az égési gázok három lépcsős kivezetése garantálja a hatékony és gazdaságos üzemeltetést.

Kiemelkedő minőségű, 5 mm vastag kazán lemezből készült tűztér, valamint 5 év garancia a kazán hegesztési minőségére.

A kazántestbe, a tűztér és a hőcserélők fölé épített rozsdamentes használati melegvíz tároló, mely a kazántesbe építésnek köszönhetően nem igényel külön keringető szivattyút.

A kazánok gyári beépített termosztáttal felszereltek, amely szabályozza a fűtési szivattyú működését.

Alapfelszereltséghez tartozik továbbá a kazánhőmérséklet kijelző, valamint a kazán tisztításához és hamu gyűjtéséhez szolgáló eszközök.

Olaj- vagy gáz tüzeléshez gyári átalakító szett áll rendelkezésre, mely egy speciális égőegységből és egy ehhez kialakított, módosított gyári, alsó kazán ajtóból valamint kazánvezérlésből áll.

Fa pellet tüzeléshez szintén egy standard gyári fejlesztésű - Pelet-set - átalakító egység áll rendelkezésre. Ez automata tisztítással ellátott pellet égőből, az égőfej felszereléséhez szükséges alsó kazán ajtóból, pellet adagoló csigából és vezérlésből áll, illetve igény szerint a rendszerhez pellet tároló tartály is rendelhető.

Pellet vagy olaj/gáz tüzelés esetén a füstgáz kiáramlásának a lassítására, ún. turbulátorokkal való kiegészítés szükséges (Cm Pelet-set esetében a gyári egység része, olaj/gáz esetén külön rendelés szükséges).

A kazán zárt fűtési rendszerbe való kapcsolása esetére biztonsági hűtőkörrel is felszerelhető.

A kazántest és hőszigetelése külön szállított, mely lehetővé teszi a könnyű mozgatást és a beépítést, valamint kisebb a sérülés kockázata.

A szilárd, vegyestüzelésű bojleres kazán bevizsgálását és tesztelését a Zágrábi Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán végezték, és az európai unió szabványának megfelelt minősítéssel rendelkeznek (EN 303-5 és EN 304 és ISO 9001: 2008).

A műszaki adatok letöltéséhez kérjük, kattintson ide.
A prospektus letöltéséhez kérjük, kattintson ide.
A CPREG-Touch kazánvezérlés prospektus letöltéséhez kérjük, kattintson ide.

A kazán alapfelszereltsége:

 • kazántest, ásványi gyapot hőszigeteléssel és burkolattal
 • kazán mérettől függően 65-100 liter űrtartalmú HMV tartály
 • beépített gyári termosztát
 • kazánhőmérséklet kijelző
 • tisztító és hamuzó eszközök
 • magyar nyelvű kezelési utasítás

 

Rendelhető kiegészítők:

 • termikus biztonsági szelep hőcserélővel
 • turbulátor (füstgáz áramlás lassítás)
 • huzatszabályzó
 • fa pellet (Pellet-set), olaj vagy gázégő átalakító szett
 • kazánvezérlés
 • fűtési puffer tároló (Centrometal CAS)
 • 60 °C -os hőmérséklet visszaemelő szelep (kazán védelem)


A kazán üzemeltetéséhez szükséges fűtési rendszer kiegészítők:

 • huzatszabályzó, manuális 4-utas keverőszelep, vagy fűtési puffer tároló használata esetén 3 utas termosztatikus szelep
 • zárt fűtési rendszer esetén: termikus biztonsági szelep, biztonsági hőcserélő, biztonsági szelep (2,5 bar) és tágulási tartály
 • nyitott fűtési rendszer esetén: nyitott tágulási tartály, illetve a HMV-hez biztonsági szelep (6 bar), tágulási tartály és egyutas szelep

  Amennyiben elnyerte a tetszését, az alábbi módokon vásárolhatja meg:

  A termékek közvetlenül a www.kazanexpressz.hu-n megvásárolhatók, kérjük kattintson ide.
  Az Ajánlatkérés gombra kattintva írhat nekünk, vagy telefonon a 79/320-058 vezetékes, illetve a 30/915-2685 mobil számon.
  Viszonteladóinkon keresztül. Országos viszonteladói hálózattal rendelkezünk, partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson ide.

Tagos, alumínium öntvény radiátorral is foglalkozunk, amelyek hosszú élettartamúak ( 20 év gyártói garancia ) az acéllemez radiátoroknál háromszor gyorsabban leadják a hőt. Amennyiben érdekli kérjük kattintson az alábbi képre.

LIPOVICA ORION 600 alumínium tagos radiátor

LIPOVICA ORION 600 alumínium tagos radiátor