centrometal

Nagy tűzterű vegyestüzelésű kazán Centrometal EKO-CKS 150-500 kW

Nagy tűzterű vegyes tüzelésű kazán

Centrometal EKO-CKS 150-380 műszaki adatok Centrometal EKO-CKS 500 műszaki adatok

A nagy tűzterű vegyestüzelésű kazán egyszerű kezeléssel és hosszú égési idővel rendelkezik. Extra nagy teljesítményű és akár 84%-os hatásfokú meleg vizes, szilárd tüzelésű lemez kazánok, 150/200/250/300/380 és 500 kW névleges teljesítménnyel. Nyitott központi fűtési rendszerhez, 4 bar üzemi nyomással és maximum 100 C° üzemi víz hőmérséklettel.

 

 

Méretezésüknek és kialakításuknak köszönhetően közepes és nagy épületekig egyaránt megoldást jelentenek hőszolgáltatásra, nem csak központi fűtésrendszerekben, fő hő forrásként, hanem kombinálva más tüzelési rendszerrel, alternatív megoldásként is. A kazán alapfelszereltségben nyitott fűtési rendszerhez került kialakításra, de felárért rendelhető zárt fűtési rendszerre csatlakoztatható kivitelben is.

A kéményre közvetlenül is köthetők, vagy egy centrifugál ventilátor és ciklon kombinációjából álló porleválasztón keresztül csatlakoztatva.

A kazán sorozat 6 modellből áll, 150, 200, 250, 300, 380 és 500 kW névleges teljesítménnyel.

 

 

Az EKO-CKS nagy tűzterű vegyestüzelésű kazán legfontosabb jellemzői:

Nagy tűztérajtó és nagyméretű tűztér, mely lehetővé teszi a nagyobb fahasábokkal való fűtést, a kazán egyszerű tisztítását és karbantartását.

A megfelelően méretezett tűztér, vízhűtéses égőrács és az égési gázok csöves hőcserélőn keresztüli három lépcsős kivezetése garantálja a hatékony és gazdaságos üzemeltetést.

Kiemelkedő minőségű, 6-8 mm vastag kazán lemezből készült tűztér, 50 mm vastagságú ásványi gyapot szigeteléssel, valamint 5 év garancia a kazán hegesztési minőségére.

A kazánok gyári beépített termosztáttal felszerelhetők, amely szabályozza a fűtési szivattyú működését.

Alapfelszereltséghez tartozik a kazánhőmérséklet kijelző, valamint a kazán tisztításához és hamu gyűjtéséhez szolgáló eszközök.

Maximum 4 bar üzemi nyomás, mely nagy fűtési rendszerek kiszolgálását is lehetővé teszi

A kazántest és hőszigetelése külön szállított, mely lehetővé teszi a könnyű mozgatást és a beépítést, valamint kisebb a sérülés kockázata.

A nagy tűzterű vegyestüzelésű kazán bevizsgálását a Zágrábi Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Kara, illetve Csehországban, Brnóban az Engineering Test Institue végezték, és az európai unió szabványának megfelelt minősítéssel rendelkeznek (ISO 9001: 2008).

A műszaki adatok letöltéséhez kérjük kattintson ide.

Centrometal EKO-CKS 150-500 kW - vegyes tüzelésű vízteres kazán

Centrometal EKO-CKS 150-500 kW - vegyes tüzelésű vízteres kazán

A kazán alapfelszereltsége:

 • kazántest, ásványi gyapot hőszigeteléssel és burkolattal
 • beépített gyári termosztát
 • kazánhőmérséklet kijelző
 • tisztító és hamuzó eszközök
 • termikus biztonsági szelep hőcserélővel
 • huzatszabályzó
 • magyar nyelvű kezelési utasítás

 

 

Rendelhető kiegészítők:

 • fűtési puffer tároló (Centrometal CAS)
 • centrifugál ventilátor és porleválasztó ciklon
 • beépített gyári termosztát
 • kazánvezérlés (a ciklon üzemeltetéshez szükséges, illetve a fűtőköri szivattyú, valamint a hőmérséklet visszaemelést vezérlését végzi)

 

A kazán üzemeltetéséhez szükséges fűtési rendszer kiegészítők:

 • manuális 4-utas keverőszelep, vagy fűtési puffer tároló használata esetén 3 utas termosztatikus szelep és visszacsapó szelep a visszatérő ágba, termosztát a szivattyú és a kazánvédelem vezérléséhez, illetve nyitott tágulási tartály


Amennyiben elnyerte a tetszését, az alábbi módokon vásárolhatja meg:

Közvetlenül tőlünk, az Ajánlatkérés gombra kattintva írhat nekünk, vagy telefonon a 79/320-058 vezetékes , illetve a 30/526-4805 mobil számon.

Tagos, alumínium öntvény radiátorral is foglalkozunk, amelyek hosszú élettartamúak ( 20 év gyártói garancia ) az acéllemez radiátoroknál háromszor gyorsabban leadják a hőt. Amennyiben érdekli kérjük kattintson az alábbi képre.

LIPOVICA ORION 600 alumínium tagos radiátor

LIPOVICA ORION 600 alumínium tagos radiátor