centrometal

Meleg levegős pelletkályha Centrometal CentroPelet Z14/Z16 (12,5/15,2kW)

meleg levegős pellet kályha

Centrometal CentroPelet Z14/Z16, Z14C/Z16C műszaki adatok, a letöltéshez kérjük kattintson a PDF ikonra

Kiemelkedő hatásfokú (93,5-98%), meleg levegő befúvásos, fapellet tüzelésű kályha vagy más néven pellet kandalló.
A fűtött térben elhelyezve nem csak a helységet és a lakást teszi hangulatosabbá, de a hőlégbefúvásnak köszönhetően gyorsan és hatékonyan biztosítja annak fűtését is.   

A kandalló a hőteljesítményét, az Ön igényének és beállításának megfelelő teljesítménnyel a kandalló helységében a lángtér feletti befúvó nyíláson keresztül adja le. 
Igény esetén, felárért, a kandalló 2 db elcsatornázható meleg levegő csatlakozással és a csatlakozásokhoz tartozó 1-1 db nyomó ventilátorral is rendelhető.

A CentroPelet Z14/Z16 pellet kandalló felépítése
A berendezés 2 db ventilátorral szerelt. Az első ventilátor a kandalló helységébe befújt meleg levegőért bejuttatásáért felel, a lángtér feletti hőcserélőn átfújva a helység levegőjét. A második ventilátor az égési levegő be-, illetve a füstgáz kijuttatását támogatja.
A lángtér alumínium bevonatú acél lemez burkolattal rendelkezik, az öntöttvas tüzelőrostély alkalmazása javítja az égés hatásfokát és növeli annak élettartamát.
A tercier égési levegő bejuttatás nem csak az égési hatékonyságot javítja, hanem a kandalló üvegajtó belső felületének lerakodó koromtól való tisztításához is aktívan hozzájárul.
A meleg levegő hőcserélő rendszer nem csak az égéstér feletti csöves hőcserélőkből áll, hanem a lángtér mögötti burkolati elemek belső felületét is aktívan használja. 
Könnyen hozzáférhető hamu tárolóval felszerelt, mely nem csak a tüzelőrostélyról, hanem az égésétér mögötti hőcserélőből lehulló égésterméket is összegyűjti.

Egyszerűen és gyorsan karbantartható, még az átlagos használat mellett évente egyszer esedékes nagytakarítás is könnyen kivitelezhető, köszönhetően annak, hogy a belső burkolati elemek kialakítása és rögzítése gyors és szerszámok nélküli lebontást tesz lehetővé.
A hermetikusan zárt pellet tartály 23 kg / 35 liter pellet befogadására kialakított.
A vezérlő panel 6 nyomógombos kialakítással, naponta több begyújtási és kioltási fázis programozható be, akár a hét minden napjára.

CentroPelet Z14 szürke

MINDENT a pellet fűtésről. A pellet tüzelési és fűtési lehetőségekről bővebb információért, kérjük kattintson a lenti kiadvány képre.


Tüzelőanyag igény: DIN Plus / DIN minősítésű fenyőfa vagy vegyes fa pellet
Tüzelőanyag adagolás: automatikusan a napi pellet tartályból
Begyújtás: automatikusan
Szabályzás: a kazán kijelzőjén lévő vezérlőpanel és a távirányító segítségével
Befúvott levegő szabályzás: a kandalló vezérlésével, a kandalló helységébe és/vagy átcsatornázva a szomszédos helységekbe
Távirányító: alapfelszereltség
Garancia: 12 hónap garancia a berendezés elektromos komponenseire, illetve a gyártási vagy konstrukciós hibákra visszavezethető meghibásodásokra

CentroPelet Z14 fehér

Rendelhető kiegészítők:

  • 80 mm-es füstcső készlet

Amennyiben elnyerte a tetszését, három féle módon vásárolhatja meg:

1. Közvetlenül tőlünk, az Ajánlatkérés gombra kattintva írhat nekünk, vagy telefonon a 79/320-058 vezetékes , illetve a 30/915-2685 mobil számon.

2.Webshopon keresztül ide kattintva, ahol a teljes Centrometal CentroPelet termék kínálatunk kiegészítőkkel együtt megvásárolható. Webshopunk: www.pelletkalyhawebshop.hu

3.Viszonteladóinkon keresztül. Országos viszonteladói hálózattal rendelkezünk, partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson ide.