centrometal

Elcsatornázható meleg levegős, pellet kályha Centrometal CentroPelet Z14C/Z16C

elcsatornázható meleg levegős pellet kályha

Centrometal CentroPelet Z14/Z16, Z14C/Z16C műszaki adatok, a letöltéshez kérjük kattintson a PDF ikonra

Kiemelkedő hatásfokú (93,5-98%), 12,5/15,2 kW névleges hőteljesítményű, 3 db beépített ventilátorral felszerelt, meleg levegő befúvásos, fapellet tüzelésű kályha vagy pellet kandalló.
A kandalló hátsó felén kialakított 2 db meleg levegő csatlakozáson keresztül, a kályha által előállított hő egy része átcsatornázható egy vagy több további helyiségbe.

A kandalló a hőteljesítményét, az Ön igényének és beállításának megfelelően leadhatja
kizárólag a kandalló helyiségében,
a kandalló helyiségében és az egyik elcsatornázható hátulsó csatlakozáson, vagy
az elülső és a két hátulsó csatlakozáson keresztül.

Az előállított hő teljes egészében a hátsó csatlakozó nyílásokon keresztül nem csatornázható el. 
Az elcsatornázott meleg levegő légcsatorna maximális hossza, mindkét légcsatorna esetében elérheti a 8 métert, a szállított meleg levegő a maximum 100 °C-os hőmérsékletet. 

CentroPelet Z14 szürke


A CentroPelet Z14 C / Z16C pellet kandalló felépítése

A berendezés 4 db ventilátorral szerelt.
Az első ventilátor a kandalló helységébe befújt meleg levegőért bejuttatásáért felel.
A második és harmadik ventilátor centrifugál ventilátor, amelyek az elcsatornázható levegő ellátást biztosítják.
A harmadik ventilátor a füstgáz be-, illetve az égési levegő kijuttatását támogatja.

A lángtér alumínium bevonatú acél lemez burkolattal rendelkezik, az öntöttvas tüzelőrostély alkalmazása javítja az égés hatásfokát és növeli annak élettartamát. A tercier égési levegő bejuttatás nem csak az égési hatékonyságot javítja, hanem a kandalló üvegajtó belső felületének lerakodó koromtól való tisztításához is aktívan hozzájárul.

A meleg levegő hőcserélő rendszer nem csak az égéstér feletti csöves hőcserélőkből áll, hanem a lángtér mögötti burkolati elemek belső felületét is aktívan használja. 
Könnyen hozzáférhető hamu tárolóval felszerelt, mely nem csak a tüzelőrostélyról, hanem az égésétér mögötti hőcserélőből lehulló égésterméket is összegyűjti.

Egyszerűen és gyorsan karbantartható, még az átlagos használat mellett évente egyszer esedékes nagytakarítás is könnyen kivitelezhető, köszönhetően annak, hogy a belső burkolati elemek kialakítása és rögzítése gyors és szerszámok nélküli lebontást tesz lehetővé.

A hermetikusan zárt pellet tartály 23 kg / 35 liter pellet befogadására kialakított.

A vezérlő panel 6 nyomógombos kialakítással, naponta több begyújtási és kioltási fázis programozható be, akár a hét minden napjára.

Alapfelszereltségként távirányítóval szállított.

Az ingatlan hőszigeltségétől függően, a kályha teljesítménye maximum 90-150 malapterületű lakás gazdaságos fűtésére alkalmas. 


MINDENT a pellet fűtésről. A pellet tüzelési és fűtési lehetőségekről bővebb információért, kérjük kattintson a lenti kiadvány képre.Tagos, alumínium öntvény radiátorral is foglalkozunk, amelyek hosszú élettartamúak ( 20 év gyártói garancia ) az acéllemez radiátoroknál háromszor gyorsabban leadják a hőt. Amennyiben érdekli kérjük kattintson az alábbi képre.

LIPOVICA ORION 600 alumínium tagos radiátor

LIPOVICA ORION 600 alumínium tagos radiátor