centrometal

Centrometal faelgázosító kazán Bio-Tec 25-45 kW

faelgázosító vízteres kazán

Centrometal Bio-Tec műszaki adatok, a letöltéshez kérjük kattintson a PDF ikonra Centrometal Bio-Tec prospektus, a letöltéshez kérjük kattintson a PDF ikonra Centrometal Bio-Tec energia cimke

Centrometal faelgázosító kazán hasábfa tüzelésű, meleg vizes,samott égőterű lemez kazán, 25/35/45 kW névleges teljesítményben. Elektronikus kezelőfelülettel, aktív primer égési levegő hozzáadással, mely akár 87% feletti hatásfokot, elnyújtott égési időt és 12 órás parázstartást biztosít.

 

Az égéstér kialakításának és a faelgázosítással kombinált égési folyamatnak köszönhetően a fahasábok szinte tökéletes elégése biztosított. Az egy tűztér feltöltéssel elérhető égés időtartam minimum 4 óra, de ez akár egy teljes napra is kitolható átmeneti időszakban, amikor alacsonyabb az épület hőigénye. A kazán akár 12 órán keresztül is képes megtartani a parazsat, így ezen időszakon belül nem szükséges újra gyújtani a kazánt az újabb felfűtéshez. A kazán működtetése egy a szoba termosztáttal összekapcsolt elektronikus vezérlő felületen keresztül biztosított, ahol információt kapunk a fűtési puffer és HMV hőmérsékletről, aktiválhatjuk a parázstartó programot, illetve figyelmeztet a tüzelőanyag feltöltés szükségességére. A hatékony működést és automatikus égés szabályzást az aktív primer levegő mennyiség hozzáadása garantálja. A kazán a központi fűtési rendszerhez és a CAS puffer tartályhoz egy három-utas termosztatikus szelepen keresztül kapcsolódik.


A termékek közvetlenül a www.kazanexpressz.hu-n megvásárolhatók.

A  Centrometal Bio-Tec faelgázosító kazán legfontosabb jellemzői:

Meleg vizes kazán központi fűtési rendszerhez, 25% nedvességtartalom alatti fa tüzeléséhez.

A faelgázosító eljárás tökéletes égést tesz lehetővé. Ennek köszönhetően nem csak a kazán tüzelési hatásfoka magasabb, de a tisztítási igénye is lényegesen alacsonyabb.

A kazán kiemelkedő hatásfokának jó fokmérője, a 170 C°-os átlagos elmenő füstgáz hőmérséklet.

A kazán három nagy méretű ajtaja nem csak a tisztítást és karbantartást, de a tüzelőanyaggal való feltöltést, míg a középső ajtó a begyújtást könnyíti meg.

Kettős tüzelő kamra kialakítás. A felsőben történik a fa elégetése, majd az alacsonyabb hőmérsékletű elsődleges égés során felszabaduló égéstermékek és fagázok egy ventilátor segítségével leszívásra kerülnek az alsó magas hőállóságú samottozott égéstérbe. Ott az égéstermékek magasabb hőmérsékleten való másodlagos égése valósul meg.

A kazán test 5 mm vastag kazán lemezből készül, a külső burkolat alatt 50 mm vastagságú ásványi gyapot szigeteléssel.

Az elsődleges égéstér belső fala cserélhető és külön is tisztítható „U” profilú védőelemekkel burkolt, mely megóvja a kazánlemez belső felét az égés során lerakodó szennyeződésektől, ezzel is hozzájárulva a kazán magas hatásfokához.

A kazán csöves-turbulens hőcserélőkkel felszerelt. Karbantartása érdekében beépített, félautomata működésű fémspirál hőcserélő tisztítóval szállított.

A kazán alapfelszereltségét képezi a biztonsági termosztát és a beépített hűtőhurok.

A kazán zárt vagy nyitott fűtési rendszerre fűtési puffer tartályon keresztül csatlakoztatható.

A kazán működtetése egy elektronikus vezérlő egységen keresztül biztosított. Ennek köszönhetően aktívan szabályozza a kazán primer és szekunder levegő mennyiségét.

A vezérlés a következő funkciókkal bír:

 • digitális füstgáz hőmérő
 • HMV vezérlés 1 db használati melegvíz érzékelő
 • fűtési puffer tartály vezérlés és 2 db hőmérséklet érzékelő
 • fűtés szivattyú-vezérlés
 • integrált szoba termosztát automatika
 • parázstartó program automatika, 12 órás parázsőrzés

A Centrometal faelgázosító kazán bevizsgálása és mérése az európai unió EN 303-5:2012 szabványának megfelelően történt, és teljesíti a legmagasabb hatékonyságot jelző 5-ös kazán hatékonysági osztály elvárásait.

A műszaki adatok letöltéséhez kérjük kattintson ide.
A prospektus letöltéséhez kérjük kattintson ide.

Rendelhető kiegészítők:

 • GSM modul
 • fűtési puffer tároló (Centrometal CAS) – a faelgázosító kazán üzemeltetéséhez kötelező (minimum 30 liter / kW kazán teljesítmény)
 • kiegészítő modul 2 vagy több fűtőkör együttes vezérléséhez

 

A kazán üzemeltetéséhez szükséges fűtési rendszer kiegészítők:

 • fűtési puffer tároló, 3 utas termosztatikus szelep
 • zárt fűtési rendszer esetén: termikus biztonsági szelep, biztonsági hőcserélő, biztonsági szelep (2,5 bar) és tágulási tartály
 • nyitott fűtési rendszer esetén: nyitott tágulási tartály

Amennyiben elnyerte a tetszését, az alábbi módokon vásárolhatja meg:
A termékek közvetlenül a www.kazanexpressz.hu-n megvásárolhatók, kérjük kattintson ide.
Az Ajánlatkérés gombra kattintva írhat nekünk, vagy telefonon a 79/320-058 vezetékes , illetve a 30/915-2685 mobil számon.
Viszonteladóinkon keresztül. Országos viszonteladói hálózattal rendelkezünk, partnereink megtekintéséhez kérjük kattintson ide.

Tagos, alumínium öntvény radiátorral is foglalkozunk, amelyek hosszú élettartamúak ( 20 év gyártói garancia ) az acéllemez radiátoroknál háromszor gyorsabban leadják a hőt. Amennyiben érdekli kérjük kattintson az alábbi képre.

LIPOVICA ORION 600 alumínium tagos radiátor

LIPOVICA ORION 600 alumínium tagos radiátor